SAVJETOVANJA

Kroz svoje desetljeće profesionalnog iskustva i rada u destilacijama i na terenu susreo sam se s gotovo svim problemima ili poteškoćama koje se mogu pojaviti u procesu proizvodnje jakih alkoholnih pića.

Cijeli proces počinje odabirom adekvatne sirovine. Već se ovdje javljaju potencijalni problemi, koji se teško poslije ispravljaju ako su temelji krivi.

Svaka fermentacija je ekosustav, živi organizam za sebe, gdje je također važno poznavati sve parametre i moguće ishode nepoželjnih događaja. Bilo da se radi o malim ili velikim destilerijama, uvođenje sitnih promjena u tehnološkom procesu može dovesti do značajnog podizanja kvalitete i potpunog iskorištenja alkohola.

Nerazumijevanje rada destilacijskih uređaja i važnosti pojedinih parametara vrlo je čest problem u mladim destilerijama. Sami destilacijski uređaji gotovo pa nikad ne dolaze s detaljnim uputama za korištenje, što mnoge ostavlja na onoj staroj – „snađi se druže“. Mnogi zato nastavljaj raditi na defaultnim postavkama destilacijskog uređaja uskraćujući si time čitav niz mogućnosti u stvaranju jakih alkoholnih pića.

Do kupažiranja i punjenja u boce mnogo je još kritičnih točaka, dok proizvod nije stabilan i spreman za tržište. 

U konačnici balansiranje, harmoniziranje i/ili kupažiranje proizvoda delikatan je proces u kojem je iskusno nepce i više nego poželjno. 

Ukoliko trebate savjetovanje prilikom pokretanja destilerije ili unapređenja bilo kojeg dijela procesa – obratite nam se s povjerenjem.

PREDAVANJA I RADIONICE

Predavanja i seminari  važna su platforma za razmjenu znanja i iskustava. Ovisno o vaši potrebama, držimo predavanja na široki spektar tema iz područja jakih alkoholnih pića:
– Proizvodnja voćnih destilata
– Proizvodnja žitnih destilata
– Proizvodnja likera
– Proizvodnja pića od meda
– Najčešće greške i mane jakih alkoholnih pića

Teoriju i iskustva prenosimo vam u kratkom obliku na lako razumljiv, poticajan i zabavan način. Namijenjene su širokom spektru slušateljstva, od onih koji već imaju  iskustva poput raznih udruga proizvođača do krajnjih potrošača.

Moguća je i organizacija detaljnijih seminara koje objedinjuju predavanja i praktične demonstracije kako bi vam cijeli proces bio jasniji.

Radionice
Na gin radionicama saznajte kako se proizvodi omiljeno žensko piće, naučite kombinirati mirise i okuse,  u opuštenoj atmosferi i opojnim mirisima našeg Gin Gardena.